Kennis is macht 

Voor het bepalen van de juiste koers is kennis essentieel. Via marktonderzoek en marktanalyse verzamelt Van der Sterren Marketing & Communicatie informatie over behoeften in de markt, exportcijfers, de prijzen en het aanbod van uw concurrenten. Ze is gespecialiseerd in uw imago-onderzoek, behoefteanalyses, klanttevredenheidsonderzoek en benchmarking.

Kansen in Toerisme  

Voor de gemeente Horst ad Maas, Noord-Limburg brachten we o.a. de motivaties, tevredenheid en behoeften van toeristen in kaart. Dat leidde tot nieuwe inzichten. Er werd geïnvesteerd in informatiezuilen, een nieuwe website en een magazine dat toeristen beter informeert en er voor zorgt dat toeristen nog eens terugkomen.

Effectiviteit Advertentiebudget 

Een keukenzaak uit Venlo investeert al jaren fors in reclame via diverse media. Een goed gevoel en cijfers over het resultaat ontbreken. Een marktonderzoek naar het effect van hun uitingen geeft antwoord. Er wordt fors gesneden in bepaalde uitgaven. Nieuwe promotie activiteiten worden geboren. Deze keer onderbouwd met feiten en cijfers.

Benchmarking Metaalsector 

Een metaalbedrijf uit Lomm heeft de kans één van zijn concurrenten over te nemen. Daarom wil ze alle prijzen en technische mogelijkheden uit de sector op een rij. We voeren het concurrentieonderzoek binnen enkele weken uit.

Nieuwe Handelscontacten 

Een handelsbedrijf heeft al langer de ambitie te starten met de inkoop van producten uit het Oostblok maar komt maar niet toe aan een analyse van de markt. We bieden uitkomst en brengen alle alle gegevens van EG waardige bedrijven in kaart. Tijd om handelscontacten te leggen!

Marktbehoefte in kaart 

Een machinebouwer wil de specificaties en leeftijd van de productietechnieken van haar markt in kaart. Met het resultaat bepaalt ze de strategie voor haar verkoop- en R&D-afdeling.